ulubione rasy psiaków
chłopaka , bo ja sie nie nadaje do hodowli . Pewnie nie sprzedała bym ani jednego szczeniaka gdyby wogole taki u mnie sie pojawił , bo nie wiem czy kryła bym sunie , a po co mi problem z cieczka w domu ? tak samo meczy sie pies w tym czasie kiedy pachnie mu pod noskiem , jak i sunia , choc to tylko kilka dni 2x w roku , ale po co ? niech hoduja Ci ktorzy sie do tego nadają , maja doskonałe suczki i kryja nie byle czym ! takie hodowle popieram , a ja najwyzej moge wychowywac takiego chłopczyka ktorego Oni wyhoduja ... Na razie mama mojego szczeniaka jest młoda , lata po ringach w karju i za granica .. i niech sie wylata ") potem piekne szczeniaki da a ja wtedy drapne tego jednego jedynego co bedzie tylko dla mnie .. a jak bedzie naprawde to czas pokaże marzenia jednak mam i mam zamiar je zrealizowac kolejny raz :smt060 bo jedne sie juz realizuja . Jestem natomiast przeciwna posiadaniu duzej ilosci psiakow a juz wogole roznych ras .. duzych z małymi , łagodnych z takimi ktore wymagaja pracy i poswiecenia , bo wiele sie juz na takie napatrzyłam ... i w sumie bardzo zal tych psow . Jesli jest zbyt duzo to tez nie dobrze , ja uznaje taka ilosc by człowiek mogł kazdego z nich pogłaskac , przytulic , zabrac na spacer i dac nie tylko minimum ale maximum opieki i szcześcia . Kiedy patrze na pewna pania ktora przyjezdza samochgodem załadowanym klatkami po brzegi w upały to az mnie ciarki przechodza ... to juz nie jest hodowla to jest fabryka !!! takie moje zdanie :kwasny:
Renia ja nie mówiłam że chce miec to wszystko co pisalam Tylko jakie rasy mi sie podobają Narazie mam w planach przygruchac jakiegos shicka i lhasaczka no i może kiedyś grzywke ale to później Bo mysle że shih i lhasa sie beda dobrze dogadywac . I wcale nie mam w planach zrobienia rodowodowej rozmnażalni. Bo co to za przyjemnosc miec ogrom psów jak nie masz czasu poświęcić im nalezytej uwagi i troski? spędzić z nimi odpowiednio czasu . Z psem trzeba przebywac .. budować cały czas więź , zdobyć jego zaufanie. A nie tylko ograniczac sie do karmienia i wypuszczania na dwór :kwasny: Ja tego tak nie traktuje. Tak jak pisałam jak zdecyduje się na 4 psa to nie bedzie decyzja chwili. Rozważe czy ja a przedewszystkim czy moje psy sa na to gotowe.
Bo to nie polega na kupieniu nowej zabawki. To kolejny członek rodziny w której musi byc nalezycie przyjęty i także traktowany. Na razie mam 3 psy i sa one moim zyciem i moim hobby i wiem że jestem w stanie dac miłośc jeszcze jednemu. Ale na to przyjdzie czas na razie mam małą Czesie i skupiam sie na tym żeby odchowac ja jak najlepiej tak jak i dwa moje kundelki.
A wiem że kiedyś bede chciała dużego psa i to będzie jedna z ras które wymieniłam ale to w daaaaaalekiej przyszłosci. Na razie pierwsze miejsce zajmuja u mnie shicki i nic nigdy tego nie zmieni
Bo to nie polega na kupieniu nowej zabawki. To kolejny członek rodziny w której musi byc nalezycie przyjęty i także traktowany. Na razie mam 3 psy i sa one moim zyciem i moim hobby i wiem że jestem w stanie dac miłośc jeszcze jednemu. Ale na to przyjdzie czas na razie mam małą Czesie i skupiam sie na tym żeby odchowac ja jak najlepiej tak jak i dwa moje kundelki.
A wiem że kiedyś bede chciała dużego psa i to będzie jedna z ras które wymieniłam ale to w daaaaaalekiej przyszłosci. Na razie pierwsze miejsce zajmuja u mnie shicki i nic nigdy tego nie zmieni
ja jeżeli jeszcze kiedyś kupię psiaka to pewnie na emeryturze( i tylko wtedy gdy będzie mnie stać na jego utrzymanie )bo wtedy planujemy z mężem przeprowadzkę do małego drewnianego domku w lesie nad jeziorem a jak narazie to moja czeladka do wychowania w zupełności mi wystarczy Gaji raczej nigdy nie dopuszczę no chyba że wyrośnie z niej wybitna sunia ale i wtedy będzie to trudna decyzja bo z taką np.11-tką misiaczków grasujących po domu raczej nie dała bym rady no i tak jak Renia nie mogła bym chyba oddać ich w obce ręce((a takiej ilości przyjaciół z domem z ogrodem do pilnowania nie posiadam )
Aguś .. to nie było do Ciebie skierowane , a tylko posłuzyła mi czesc Twojej wypowiedzi jako temat do wypowiedzenia swojego zdania . Widze ze w tym co odpowiedziałas w pełni sie zgadzamy .. pies to nie kolejne cos co za zabawke ma posłuzyc , czy cokjolwiek innego , to tak jak piszesz : członek rodziny , na dodatek pełnoprawny... Ja tez mam swoje ulubione rasy , jest ich kilka , reszta podoba mi sie rowniez ale wybor jest jeden : SHIH TZU ..!!!!! a swoje miejsce ma szczegolne w moim domu szeltus .. bo to cudowne psiaki , takie ciepłe, pełne miłosci , posłuszne i bardzo delikatne .. ale tylko Hartus i wiecej zaden mimo ze kocham rowniez tą rase
Beatka..dokłądnie , predzj bysmy sie zapsiły niz sprzedały swoje dzieci , wiec nie rozmnazamy psow dla naszego i ich dobra .. :]
Beatka..dokłądnie , predzj bysmy sie zapsiły niz sprzedały swoje dzieci , wiec nie rozmnazamy psow dla naszego i ich dobra .. :]