Bio-Groom

Jakie kosmetyki wybrać a jakich nie!
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Szampony:

BRONZE LUSTRE

Szampon wzmacniający kolor. Stworzony na bazie oleju kokosowego, wzbogacony proteinami a także kwiatowymi substancjami zapachowymi, nie powoduje łzawienia i nie wywołuje podrażnień. Specjalna formuła zawierająca perłowy nabłyszczacz intensyfikuje szeroką gamę kolorów sierści od jasnobrązowego, poprzez brąz do czerwonego, nadając jej blask. Pozostawia szatę czystą, gładką, łatwą do ułożenia. Zawarte w szamponie proteiny i olej kokosowy poprawiają wygląd włosów, odżywiają je, zwiększając objętość i zapobiegając ich przesuszaniu. Podczas mycia wytwarza obfitą pianę. Łatwo się spłukuje pozostawiając świeży zapach czystości. Zapobiega matowieniu i splątywaniu się włosów. Posiada naturalne pH. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu.
Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

ECONO GROOM

Bogaty, odżywczy szampon proteinowy, nie powoduje łzawienia. Z 1 porcji uzyskasz 16! Econo-Groomń˝ to szampon dla profesjonalistów - odżywczy, wzbogacony proteinami. Polecany do codziennej pielęgnacji. Łączy najwyższą jakość i maksymalną wydajność. Wyprodukowany na bazie oleju kokosowego, zwiększa objętość sierści, nadając jej świeżość, nawilża i odżywia skórę. Produkt wyjątkowo łagodny, nie podrażnia oczu. Doskonale rozcieńcza się w wodzie. Szybko i łatwo się spłukuje, nie pozostawiając osadu. Zawiera substancje czyszczące z oleju kokosowego oraz składniki odżywcze - lanolinę i proteiny, a także kwiatowe substancje zapachowe. Posiada naturalne pH. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

HERBAL GROOM
Delikatny, odżywczy szampon, nie powodujący łzawienia zawiera tylko naturalne składniki. Dzięki specjalnej formule wzbogaconej o proteiny i lanolinę odżywia skórę i szatę psa, przywracając połysk sierści, zwiększając jej objętość, jednocześnie nawilża suchą skórę. Szampon może być stosowany zarówno dla ras krótko i długowłosych. Bezpieczny dla szczeniąt i kociąt. Podczas mycia wytwarza bogatą, pachnącą pianę, o naturalnym pH. Dobrze się spłukuje, nie pozostawia nalotu. Ułatwia rozczesywanie zarówno mokrej, jak i suchej sierści. Zawiera starannie dobrane wyciągi roślinne m.in. z aloesu, rumianku, rozmarynu, trawy cytrynowej, chmielu, krwawnika oraz balsam miętowy. Koncentrat. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

NATURAL OATMEAL
Łagodzący szampon owsiany. Wyłącznie z naturalnych składników, nie zawierający mydła szampon przeznaczony dla suchej i podrażnionej skóry. Ten wyjątkowy szampon czyści skórę i sierść bez użycia drażniących chemikaliów. Zawarta w nim specjalna odżywka łagodzi podrażnioną skórę psów i kotów. Zawiera 2% koloidalny wyciąg z ziaren owsa (US patent). Substancje odżywcze z olejku kokosowego, nasion palmowych i zbóż, substancje zapachowe. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

PROTEIN LANOLIN
Odżywczy, nie powodujący łzawienia szampon. Łagodny szampon wyprodukowany został na bazie oleju kokosowego. Pielęgnuje dokładnie sierść i skórę, nie niszcząc ich naturalnych warstw ochronnych. Nie przesusza skóry, nie powoduje podrażnień. Dzięki unikatowej formule zintensyfikuje każdy kolor sierści, nadając włosom blask. Zalecany w przypadku sierści przesuszonej i zniszczonej. Dobrze się spłukuje, nie pozostawia nalotu. Po wysuszeniu sierść nie plącze się, pozostaje gładka i łatwa do układania. Usuwa nieprzyjemne zapachy, pozostawiając szatę psa świeżą i czystą. Bezpieczny dla szczeniąt i kociąt. Zawiera substancje czyszczące z oleju kokosowego ulegające biodegradacji oraz składniki odżywcze - lanolinę i proteiny, a także kwiatowe substancje zapachowe. Posiada naturalne pH. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

SO-GENTLE
Szampon dla zwierząt o skłonnościach do alergii skórnych. Nie powoduje łzawienia. Wyjątkowo łagodny, odżywczy szampon posiadający jednocześnie doskonałe właściwości czyszczące. Nie narusza naturalnej warstwy ochronnej włosa i skóry. Nadaje się nawet dla najbardziej wrażliwych psów i kotów, może być używany dla szczeniąt i kociąt. SO-Gentle™ nie zawiera mydła, substancji zapachowych ani barwników. Podczas mycia wytwarza obfitą pianę. Dobrze się spłukuje, nie pozostawia nalotu. Nadaje sierści piękny i zdrowy połysk. Zawiera substancje czyszczące z oleju kokosowego, nasion palmowych, oleje z ziaren zbóż. Łagodne działanie preparatu zostało wszechstronnie przetestowane metodami "in vitro" - NIE NA ZWIERZĘTACH. Posiada naturalne pH. Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu. Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji. Produkt dla psów i kotów.

Odżywki:

GROOMN FRESH
Kremowa odżywka zapachowa do spłukiwania. Pomaga wyeliminować charakterystyczny "psi" zapach. Pozostawia trwały, miły zapach. Zawiera substancje odżywcze z olejku kokosowego i innych olejów roślinnych, olej z kiełków pszenicy, witaminę E i inne kosmetyczne składniki odżywcze oraz kwiatowe substancje zapachowe. Nawilża skórę, zapobiega jej nadmiernemu przesuszaniu. Po zastosowaniu odżywki sierść można rozczesywać zarówno na mokro jak i po wysuszeniu. Pozostawia sierść lśniącą, w doskonałej kondycji wystawowej. Nie pozostawia tłustych śladów. Nie podrażnia skóry, ma działanie antystatyczne, pH dostosowane do skóry zwierząt. Nadaje się do wszystkich typów i kolorów szaty.

Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu.
Przyjazny dla środowiska, ulega biodegradacji.
Produkt dla psów i kotów.

NATURAL OATMEAL
Łagodząca swędzenie, wygładzająca owsiana kremowa odżywka do spłukiwania. Zawierająca naturalne składniki odżywka pozwala na szybką regenerację suchej podrażnionej skóry. NATURAL OATMEAL nadaje włosom połysk, sierści staje się jedwabista w dotyku. Nawilża, pomaga w usunięciu kołtunów bez uszkadzania otaczających je włosów. Usuwa zanieczyszczenia. Po jej zastosowaniu sierść niewiarygodnie łatwo się rozczesuje. Zawiera 10% koloidalny wyciąg z ziaren owsa (US patent), Substancje odżywcze z olejku kokosowego i olejów roślinnych.

Nie wpływa na skuteczność działania preparatów przeciw kleszczom i pchłom o przedłużonym działaniu.

SILK
Kremowa odżywka do spłukiwania. Zawiera rumianek - naturalny składnik odżywiający skórę i sierść. Nowatorska formuła odżywki - Cream Rinse System została specjalnie opracowana przez laboratoria firmy Bio-Derm. Unikalne, lecznicze właściwości kwiatów rumianku były znane ludziom od wieków. Użyte w Silk powodują, że szata wygląda wspaniale - odżywione i elastyczne włosy nabierają objętości, poprawia się ich struktura, mają wyjątkowy połysk i jedwabistość. Nawilżając zniszczone włosy ułatwia ich rozplątywanie, dzięki czemu nie są niszczone i wyrywane podczas rozczesywania i szczotkowania. Po spłukaniu sierść jest czysta, bez osadu, łatwa do układania i pachnąca. Ma działanie antystatyczne. Odżywka przeznaczona dla wszystkich kolorów sierści - także białej. Zawiera odświeżający olej kokosowy oraz tłuszcze roślinne, a także substancje o delikatnym kwiatowym zapachu.

Posiada naturalne pH.

SUPER CREAM
Najskuteczniejsza kuracja olejowa dla skóry i sierści, zawierająca olej z kiełków pszenicy, proteiny, witaminę E oraz specjalne substancje kosmetyczne, powodujące że po zastosowaniu Super Cream efekt jest natychmiastowy. Sucha szata odzyskuje blask i wystawową kondycję. Nawilża skórę, pomagając łagodzić i zapobiegać wysuszaniu oraz podrażnieniom i swędzeniu. Ułatwia rozczesywanie suchej i mokrej sierści. Nie pozostawia tłustego osadu. Nie podrażnia. Ma naturalne pH. Posiada właściwości antystatyczne. Preparat łatwy do zmycia szamponami BIO-GROOM.

Posiada naturalne pH.

Vita Oil
To opracowana przez laboratorium firmy BIO-DERM doskonale wchłaniający się preparat odżywiający i chroniący włosy, pozwalający utrzymać szatę w doskonałej kondycji wystawowej. Odżywka stworzona na bazie czystych olejków kosmetycznych, zawiera naturalny olej pszeniczny, lanolinę i witaminę E. Preparat zapewnia głębokie odżywianie, wzmacnia włosy, przywraca naturalną sprężystość. Zapobiega matowieniu, splątywaniu i kołtunieniu się sierści. Posiada właściwości antystatyczne. Stosowanie preparatu pomaga w odbudowie zniszczonych zbyt częstymi zabiegami kosmetycznymi włosów psów wystawowych. Sierść staje się błyszcząca i łatwa do czesania. Nawilża skórę chroniąc ją przed wysuszeniem i złuszczaniem. Używany do papilotowania psów długowłosych. VITA OIL posiada przyjemny zapach, nie powoduje podrażnień, nie zawiera alkoholu i silikonu. Odżywka nie zmienia naturalnego koloru i struktury sierści. Doskonale rozpuszcza się w wodzie, jest łatwa do zmycia szamponami BIO-GROOM.

ANYTIME LEAVE MOISTURIZER
Chroni i dba o zdrową skórę i sierść twojego zwierzęcia. Ta przełomowa formuła zawierająca specjalne substancje odżywcze i chroniące przed UV może być używana codziennie. Bardzo szybko się wchłania pozostawiając skórę i sierść jedwabiście gładką. ANYTIME jest niezastąpiona w czasie szczotkowania zarówno ras o krótkiej jak i długiej sierści. Zapobiega powstawaniu kołtunów.. Nie skleja i nie pozostawia tłustych plam, jest doskonała do suchej i pozbawionej blasku sierści.

Zawiera: odżywczą pro-witaminę B, witaminę E, proteiny, rumianek, filtr UV, substancje zapachowe.
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Używał może ktoś tą odżywkę
GROOMN FRESH ??
Jeśli tak to czy dobra jest dla shih tzu??
aniagrzesiek2

Dziękuję
W takim razie zamówię Silk
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Moim zdaniem silk to coś podobnego do espree
Fajna jest super cream
aniagrzesiek2

Oj z Espree nie bardzo mi odpowiadała
Super Cream podany jest w gramach jak to się ma z wydajnością i rozcieńczaniem??
darek

Wszystko pisze na opakowaniu Jest podane zarówno w stanie ciekłym ( odżywkę trzeba rozpuścić w gorącej wodzie i trzyma się ją w lodówce ) jak i stałym. Są też podane różne sposoby używania
aniagrzesiek2

Dzięki za odp
Mam szampon z Biogrooma i mi bardzo odpowiada dlatego chce i odżywkę z tej firmy
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mam :
- Super Cream i jak dla mnie super, zarówno do rozczesywania jak i ta kuracja po której psiak wygląda jak zmokła kura ale zauważyłam że u psa nie papilotowanego nie ma sensu trzymać jej dłużej niż 3-4 dni, bo włos szybko łapie kurz itd. i robią się kołtuny - przynajmniej u nas.

- Protein Lanolin ogólnie ok, dobrze domywa tylko jakoś zapach mi się nie podoba hehe
- Szampon do białej sierści (nie pamiętam jak się nazywał) u nas się nie sprawdził, w ogóle nie widziałam żadnej różnicy, nawet takiej optycznej

- odżywka Silk taka zwykła podstawowa są lepsze

Raczej nie kupię tych kosmetyków więcej nie licząc Super Cream bo na to może się skuszę ale innemu psiakowi mogą bardziej pasować

PS. Czy któraś z was próbowała rozcieńczyć jakoś mocniej ten Super Cream i użyć jak normalną odżywkę do spłukania? Jeśli tak to w jakich proporcjach tak żeby psiak nie był tłusty?
czarnulka

Post autor: czarnulka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ja może z innej beczki.
Jak często kąpiesz psa i w jaki sposób go suszysz???
Gorce powietrze wysusza włos i kosmetyki na niewiele się zadadzą jeśli technika jest do bani.
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Tak a pro po suszenia to ja też zauważyłam że włos jest dużo ładniejszy jeżeli suszymy go chłodnym nawiewem ale ja też suszę tym średnim bo jak jest za zimny nawiew to mi się pies trzęsie jak galareta
akro

Post autor: akro » pn lis 14, 2016 6:59 pm

co do Super Cream to ja stosowałam w proporcjach: 2-3 łyżki stołowe w 0,5l gorącej wody rozpuszczałam a potem dalej rozcienczałam w butelce 1,5l. Ale to wszystko musisz metodą prób i błędów. U mnie takie proporcje się sprawdził i pies nie był tłusty.
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

zamówiłam Pulpowi Super Creama, zobaczymy czy pomoże na jego wysuszony włos
on ma głowę i na przodzie włos nawet spoko,ale tył strasznie wysuszony...
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Nie wiem jak na LA działa ale mojej Nelly się trochę włos po nim polepszył; na razie jest po pierwszej kąpieli i jest różnica włosa.
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Jest to szampon z lanoliną więc tylko na wystawy, ale nie wszyscy ją polecają bo obciąża włos a z tego co piszesz, sunia ma 4 miesiące i na wystawę nie jedzie to lanolina odpada. Wybierz może Iv San Bernard Zielone jabłuszko ? Dla szczeniaków to bardzo dobre (koleżanka kupiła na 5 miesięcznym piesku miała i super). Ale poczekaj, niech fachowcy napiszą, bo ja doświadczona nie jestem.
darek

nie jest z przeznaczeniem na wystawy
ODPOWIEDZ