1 All Systems

Jakie kosmetyki wybrać a jakich nie!
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Super Cleaning & Conditioning Shampoo

*Koncentrat, rozcieńczany 1:1 do 1:10.
*Dokładnie myje włosy, nie zawiera mocnych detergentów.
*Delikatny, nie powoduje podrażnień, nie wpływa na zmianę koloru i kondycji włosa. Bezpieczny na tyle, że jeśli to niezbędne może być używany codziennie.
*Spłukuje się całkowicie.
*Podkreśla naturalny kolor i strukturę szaty.
*Eliminuje powiewanie włosa.
*Koncentrat o zbalansowanym Ph (6,3) dla skóry wrażliwej. Może być stosowany dla szczeniąt, kociąt, suk i kotek w ciąży oraz karmiących.
*Nie powoduje łzawienia.

Professional Formula Whitening Shampoo

Szampon o specjalnym składzie, bogaty w składniki czyszczące włos, rozjaśniacze optyczne i olejek kokosowy; myje dokładnie i bezpiecznie, łatwo się spłukuje pozostawiając włos błyszczący i bez nalotu.
Specyficzny skład szamponu pozwala na efektywne i bezpieczne usuwanie przebarwień i intensyfikację koloru. Polecany szczególnie dla psów i kotów o umaszczeniu białym, kremowym, srebrnym i czarnym.
Nadaje blask każdemu umaszczeniu nie rozjaśniając go, pomaga podkreślić naturalną strukturę szaty.
#1 ALL SYSTEMS Professional Formula Whitening Shampoo zawiera jedynie naturalne składniki i nie zwiera alkoholu, olei ani silikonu źle wpływających na stan skóry i włosa.
*Koncentrat 1:5, do 1:10
*Wybiela i rozświetla każdy typ włosa, nie zawiera mocnych detergentów i chemicznych wybielaczy.
*Specjalna formuła rozjaśniaczy optycznych jest bezpieczna dla wszystkich kolorów.
*Spłukuje się całkowicie, pozostawiając naturalną strukturę szaty.
*Może być użyty bez rozcieńczania na miejsca przebarwień, nie niszcząc włosa.
*Do drugiej kąpieli można użyć szampon Super Cleaning (zwłaszcza dla psów długowłosych).

Pure White Lightening Shampoo

Szampon przygotowany z wykorzystaniem najnowszego stanu badań, specjalnie dla psów i kotów o umaszczeniu białym, kremowym, jasnozłotym i jasnosrebrnym.
Zawiera enzymatyczne środki czyszczące i składniki odżywcze, które nawilżają i myją włosy w bezpieczny sposób je wybielając, nadając im połysk i usuwając przebarwienia.
*Koncentrat rozcieńczany 1:5 do 1:10
*Używany po uprzednim wykąpaniu włosa w Super Cleaning lub Crisp Coat Shampoo (stosownie do typu włosa).
*Stosowany przy umaszczeniu białym, kremowym, jasnozłotym i jasnosrebrnym.
*Rozświetla kolor i usuwa przebarwienia, zawiera enzymatyczne środki czyszczące bezpieczne dla włosów.
*Spłukuje się całkowicie.
*Przy umaszczeniu łaciatym, na łatach pozostawić nie dłużej niż 2 min.

Product Stabilizer & Coat Re-Texturizer (płukanka)
Płukanka, dla psów i kotów, do całkowitego oczyszczenia i regeneracji włosów i skóry

Unikalna płukanka na bazie cytrusów, o delikatnym, naturalnym zapachu całkowicie oczyszczająca włos i skórę z wszelkich osadów.
Zalecana dla psów i kotów z podrażnieniami skóry wywołanymi przez insekty, przy dermatozach, dla zwierząt starszych w celu poprawienia kondycji skóry i włosa.
Szczególnie zalecana dla włosów poddawanych bardzo intensywnej pielęgnacji(natłuszczaniu), w wyniku czego stają się przetłuszczone, zbyt miękkie, zbyt ciężkie i zbyt „unieruchomione”.
Zalecane jest używanie # 1 ALL SYSTEMS Product Stabilizer, Coat Re-Texturizer & Skin Refresher minimum 1-2 razy w miesiącu.

Super Rich Protein Conditioner

Bogata odżywka na bazie protein roślinnych i ziół
Odżywka o specjalnym składzie, naturalnym, delikatnym zapachu przeznaczona dla każdego typu włosa.
Skraca czas przygotowania szaty, nadaje włosom piękny połysk i pozwala na uzyskanie i utrzymanie pożądanej fryzury.
# 1 ALL SYSTEMS Super-Rich Protein Lotion Coditioner działa silnie antystatycznie, chroni włosy przed szybkim zabrudzeniem, wysyca naturalny kolor umaszczenia i podkreśla naturalną budowę szaty psa. Wszystko to osiąga dzięki naturalnym, zdrowym dla skóry i włosa składnikom.
Nie zawiera alkoholi, olei i silikonu, źle wpływających na kondycję skóry i włosa.
Używana systematycznie sprawia, że szata jest łatwa do uporządkowania, włosy stają się mocniejsze i zdrowsze.
W okresie między wystawami, aby pełniej odżywić skórę i włos używać należy odżywki w połączeniu z # 1 ALL SYSTEMS Pure Lanolin Plus Skin & Hair Emollients zgodnie ze sposobem użycia podanym na opakowaniu.
#1 ALL SYSTEMS Super-Rich Protein Lotion Conditioner polecany jest także (w postaci rozcieńczonej - 1 łyżeczka od herbaty na 1/4 l ciepłej wody) do użycia w dniu wystawy, dla nadania ostatniego szlifu fryzurze.
*Koncentrat 1:40
*Z dodatkiem Lanolin Plus nie spłukiwana jest stosowana do utrzymania włosa na co dzień (utrzymuje włos natłuszczony zapobiegając jego uszkodzeniu, "głęboko" go odżywiając).
*Bez dodatku lanoliny, spłukiwana, używana w przygotowaniu szaty do wystawy.
Skraca czas pielęgnacji włosa.
*"Buduje" szatę i podkreśla jej naturalną strukturę.

Botanical Conditioner

Delikatna odżywka na bazie ekstraktów roślinnych, dla psów (Koncentrat 1:40 do 1:70)
(dla włosów trudnych, z dużą ilością podszerstka, watowatych)
Pierwsza odżywka nowej generacji. Roślinne wyciągi z marchwi i pestek winogron stanowią naturalne jej składniki doskonale wpływające na kondycję, strukturę i połysk szaty.

U psów, których włos między wystawami jest regularnie natłuszczany, dla uzyskania najlepszego efektu, po kąpieli, a przed użyciem odżywki, zastosować # 1 ALL SYSTEMS Product Stabilizer, Coat Retexturizer & Skin Refresher.
Jest to szczególnie ważne gdy włos jest bardzo delikatny, bardzo cienki czy "watowaty".
*Koncentrat, rozcieńczany 1:40 do 1:70.
*Stosowana przy włosach bardzo trudnych do utrzymania w kondycji.
*Podkreśla naturalną strukturę szaty.
*Nie wydłuża czasu suszenia włosa.
*Doskonała "szybka odżywka".
*Może być pozostawiona bez spłukiwania.

Pure Cosmetic Lanolin
Lanolina z dodatkiem środków zmiękczających włos i skórę dla psów
Do codziennej pielęgnacji.

Preparat przygotowany specjalnie dla psów, zastępuje naturalną ochronę skóry i włosów utraconą wskutek częstych kąpieli, suszenia suszarką, a także zniszczonej przez duże nasłonecznienie i wiatr.
# 1 ALL SYSTEMS Pure Lanolin Plus Skin & Hair Emollients w sposób niewiarygodny przywraca sprężystość włosom, skraca czas ich pielęgnacji, pomaga w odbudowie zniszczonej szaty także dlatego, że zapobiega zbijaniu i filcowaniu się włosów, chroni je przed uszkodzeniem wzmacniając ich rdzeń, zapobiega ich splątaniu.
Doskonały środek utrzymujący włos w kondycji między wystawami. # 1 ALL SYSTEMS Pure Lanolin Plus Skin & Hair Emollients zawiera jedynie naturalne, zdrowe dla skóry i włosów składniki, nie zawierające alkoholu ani silikonu, które źle wpływają na stan skóry i szaty. Lanolina jest dobrze wchłaniana przez skórę i włosy zapewniając im doskonałą, naturalną ochronę. Przy stosowaniu produktów # 1 ALL SYSTEMS nie zdarzają się zjawiska towarzyszące regularnemu stosowaniu większości kosmetyków natłuszczających, tzn większa podatność na zabrudzenia, zatykanie porów, hamowanie „oddychania” skóry, szybsze wysychanie włosów, a w wyniku tego ich łamanie.

Hemectant Oil

Polecana dla Yorkshire Terrierów, Sznaucerów, Shih Tzu, Maltańczyków, Bichon, Chartów Afg., Spanieli, Seterów Irlandzkich, białych i srebrnych Pudli i innych ras o podobnej w typie i strukturze szacie, ubogim podszerstku, delikatnym, jedwabistym włosie i gdy włos jest wybielany lub zniszczony.

Odżywka nie wymaga spłukiwania, ułatwia czesanie minimalizując uszkodzenia i wyrywanie włosa.

W jej skład wchodzą środki nawilżające, antystatyki i składniki zapobiegające splątywaniu się włosów.

Jej kompleksowe działanie pozwala na niestosowanie jakichkolwiek innych odżywek czy dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych.

Systematyczne używanie odżywki eliminuje problemy związane z suchą, łuszczącą się skórą oraz nastroszonym, spilśnionym i splątanym włosem. Szata i skóra po użyciu # 1 ALL SYSTEMS Hemectant Moisturizing Oil & Complete Cosmetic Conditioner jest w świetnej kondycji i całkowicie pod kontrolą.

Hair Revitalizer & Instant Anti-Static Coat Spray

W skład tej wyjątkowej, przeznaczonej dla każdego rodzaju włosa i prostej w użyciu (w postaci aerozolu) odżywki wchodzą doskonałe środki odżywiające skórę i włosy: lanolina kosmetyczna, wysokorafinowany olej norkowy i proteiny pochodzenia roślinnego.

Odżywka została przygotowana tak, aby utrzymać włosy w kondycji i zabezpieczać je przed splątaniem i tworzeniem się kołtunów do pięciu dni od jej zastosowania.

Jest doskonałym środkiem do usunięcia lakieru (np. u pudli) i zminimalizowania szkodliwych skutków kredowania czy utwardzania włosa innymi kosmetykami (np. u terierów) czy też układania włosa żelami i lotionami.
Specjalnie polecana dla psów o typie szaty podobnej do Shih Tzu czy Lhasa Apso, gdy konwencjonalne środki natłuszczające włos są zbyt mocne.
Stosowana do papilotowania włosa Yorkshire terierów i psów o podobnym typie włosa.
Doskonała jako odświeżająca i nabłyszczająca odżywka na wystawę dla psów krótkowłosych.
Pomocna przy rozczesywaniu szaty psów średnio- i długowłosych.
momijimanju

Post autor: momijimanju » pn lis 14, 2016 6:59 pm

To Ryśkowi powinnam spłukiwać, czy nie? Bo spłukuję.
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

darek

momijimanju

Oki, doki to raz spróbujemy bez spłukiwania i zobaczymy jak to będzie
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mam wrażenie, że 1 All System trochę się popsuł ostatnio Używałam go długo dla Majki i było super ( szampon- Super Cleaning&Conditional i odżywkę Botanical). Ostatnio już sprawdził się gorzej niż przeciętnie Może trafiła mi się jakaś feralna partia, ale Majka miała na prawdę nie fajny włos po tym zestawie.
darek

Czasem jest tak że włos się zmienia i wiadomo kosmetyki też trzeba zmienić
Aczkolwiek to dobre kosmetyki
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ja mam pytanie odnosnie tej lanoliny-czy ona nawilży włos?obciązy go-zeby opadał ładnie w dół?
i odnośnie instrukcji-ile mam wlać do litrowej butelki tej lanoliny-i czy tylko wtedy lanoline z woda czy tez jeszcze dodac super rich?pogubiłam się
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Lanolina nadaje się tylko i wyłącznie jeśli zakładasz papiloty, jak ich nie robisz używanie lanoliny jest bez sensu, daje odwrotne skutki do zamierzonych
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

dzieki senida,a ja myślałam,że mogę Lunie taka kuracje zrobić.
pisąłm juz gdzieś,że byłam w spzitalu i mąz zajmował sie psami-niestety tydzień czasu a Luna wyglada strasznie,codziennie ile tylko daje rady to ją czeszę,usuwam kołtuny,ale jestem jeszcze bardzo słaba i cięzko mi jest...ale juz prawie,prawie-jutro powinna byc juz ok i myslałam nad kuracja,ale skoro to jest na papiloty,to trudno
graczyk77

Post autor: graczyk77 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

jeśli ma suchy włos to pewnie że możesz zastosować kurację ale nie daj zza dużo tej lanoliny licz się z tym tylko że włos będzie meeega tłusty i po tyg do kąpieli . Co do firmy all system wiem że dużo osób jest z nich zadowolona ale ostatnio 1 raz w życiu użyłam tych kosmetyków i nie dość że włos nie był w pożądanej formie to wysypkę dostał Rupert
momijimanju

Nam się 1 All Systems sprawdził tylko na szczenięcym włosie do momentu rozpoczęcia zmiany.
darek

Jestem za To dobre kosmetyki ale są lepsze
Choć ja super rich lubiłam ale na psie z małą ilością podszerstka .
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

dokładnie, Ness zrezygnowałam po dwóch kąpielach ale za to na Lunie suuuper
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Tak próbuje co jakiś czas nowości, ale wciąż do botanicala wracam, dla szczeniąt jest najlepszy
ODPOWIEDZ