Harti & Morgan & Freeman

Tu umieszczamy zdjęcia naszych piesków
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

to zaprzyjazniona mopsiczka znad morza .. wspanialy psiak , znamy sie juz od jakiegos czasu i wlasnie po to miedzy innymi jezdzimy na wystawy by sie spotkac To jest hodowczyni , jedna z tych jakie chce sie spotykac . Ma kilka ras m.im. wlasnie 2 mopsiczki , sznaucerke mini , 2 haskie , 2 labki , 2 briardy czarna i ruda i adoptowanego nie dawno Reksia , taka bida ktora na tymczas wzieli i juz zostal u nich na zawsze .. musze sie pochwalic bo ta wlasnie mopsiczka Cyra w niedziele zdobyla I-sze m-ce, z³oty medal, CWC, CACIB i NSwR .... a z gumkami , to tak jak mi sie chce tak go czesze . On wszystko znosi kochany jest tylko go ladnie poprosze , buzi sobie damy i jest grzeczny , a kapie go co 3 najdalej 4 dni.. on ma coraz ladniejszy wlos , ale bardzo trudny i na 3-ci 4-ty dzien juz go trudno bez kapieli rozczesac .jegio szata jest bardzo obfita i z duzym podszerstkiem , skad sie bierze ? nie mam pojecia .
acha i musze dodac , ze pomimo iz ma same sunie to szczeniaki sa u niej rzadkoscia i nie wzystkie sa kryte , bo najwazniejsze dla nich jest to by nie produkowac szczeniat ktore nie trafia do tych wspanialych , kochajacych domow . wspaniala rodzina i prawdziwi przyjaciele:*
Fudo

Pzryznam ze do nie dawna uzywalam tylko i wylacznie kosmetykow z All systemu, i powiem ze stracilam kupe kasy a efekty byly takie sobie . Od pewnego czasu stosuje szampon z Bayera , taki do czestej nawet codziennej kapieli , bo nie wysusza wlosa , poza tym szukam ciagle srodkow zastepczych , ale czasem sie trafi wpadka , znaczy ze nie moge rozczesac potem jego kudelek .Do czasu zmiany wlosa uzywalam tez lanoliny , ktora teraz jest nie do uzytku poniewaz wlos nie jest taki jak powienien , czyli sliski i ciezki a wrecz odwrotnie strasznie zmierzwiony i brudzi sie niesamowicie , tak jak po roznych olejkach ktorych tez wlasciwie juz nie stosuje. Najwazniejsza jest dobra odzywka , a jaka ? chyba na kazdego psiaka inna , bo to co dla innych jest super na morgana nie dam rady stosowac . Jedynie odzywka z Bio gromu jest jaka taka i botanical z All systemu ale strasznie drogo wychodzi przy stosowaniu na morgana . Jeszcze mimo wszystko nie wypracowalam sobie tych najlepszych dla niego kosmetykow , nie potrafie wiec odpowiedziec na pytanie : co stosuje , bo to bardzo duzo roznych kosmetykow:D . Nie uzywam jedynie tych najtanszych bo one sa bardzo szkodliwe dla wlosa , tak powiedziala mi moja wetka i tak juz sie przekonalam kiedy raz umylam morganka w takim szamponie i myslalam ze tylko maszynka jest w stanie cokolwiek zdzialac .
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Renia może nie wkleja tak często zdjęć, ale jak już się weźmie za hostowanie to wszystkich bije w ilości zdjęć w jednym poście tak trzymaj im więcej tym lepiej
Fudo

: harti w papilotach

ale potem mi sie nudzilo i sie bawilem z Hartusiem

no i tak wygladalem po tej swietnej zabawie z Morgankiem

chyba w leb mu musze dac

aaa , ...niech sie w nos pocaluje

goraco pozdrawiamy .. razem z Reda
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Zdjęcia super,ale ja ciemna jestem i nie rozumiem,HArti w papilotach?Morgan ma papiloty...
Fudo

no z maluchami bardziej niz wesolo , Reda jest bardzo spokojna , choc tez nie raz wlacza sie do zabawy , ale ona uwaza zeby krzywdy maluchom szalejacym nie zrobic , to najczesciej spi , zreszta ona ma juz 8 lat ... to kochany pies , w calym jej zyciu nie zdarzylo sie by narazila mnie na jekies stresy czy leki , jej zachowanie jest zawsze ok! ..

znosi dzielnie nawet skakanie jej po glowie czego nie udalo mi sie uchwycic bo maluchy jak blyskawica sie przemieszczaja
szary_hasior

Post autor: szary_hasior » pn lis 14, 2016 6:59 pm

świetne psurki!!! A kanapa jak specjalnie dla nich akurat wszystkie się mieszczą!!!
zelka_94

Post autor: zelka_94 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Cudowne psiaki a że rotwailer potrafi być delikatnyy to niesamowite.
Fudo

Tak , bo one takie sa w rzeczywistosci , madre , kochane i bardzo wierne , czule ma krzywde i milosc , ktora jesli im potrafisz dac , one odplaca z nawiazka . Maja bardzo duzo uczucia ktorym obdzrzaja wszystkich w kolo. Trzeba naprawde je kochac by miec madrego zrownowazonego rottka , przyjaciela calego swiata . Nieszczesciem jest , kiedy duzy pies znajdzie sie w rekach ludzi nie odpowiedzialnych , bezmozgowcow , bo potem taki wstretny , nieprawdziwy obraz jest im przypisywany. Na dlugo wczesniej zanim kupilam rottka , fascynowala mnie ta rasa , ale nigdy nie przypuszczalam ze beda miala takiego psa . A jkednak mam i to nie calkiem z wyboru , bo po naglej smierci mojego 5 cio letniego ON-ka ktory zmarl na zawal bo nie wytrzymal stresu ,( napadal go nieustajaco kundelek mieszkajacy na przeciwko ) pojechalam po retrivera , takie ogloszenie wyczytalam . I po przyjezdzie okazalo sie ze to nie retrivery lecz rottweilery sa male. Ona ujela mnie cala soba i oczywiscie pojachala z nami do domu , od pierwszej chwili wiadomo bylo ze tak sie stanie. W jej beztroskie zycie szczeniaka wlaczylo sie szkolenie PT , traktowane rowniez jako zabawa w grupie . To przynioslo niesamowite efekty , bo to sa pzy ktore jesli raz czegos sie naucza zapamietuja do konca zycia . Niegdy nie bronilam kontaktow z innymi psami , zwierzakami i ludzmi. Stala sie przjacielem calego swiata , bardzo lagodna , ale zawsze gotowa bronic w chwili zagrozenia , nigdy jednak nie okazujaca agresji. Bylam przewrazliwiona na punkcie madrych zabaw , bez szarpania , szczucia i bezwolnego brykania . To zaprocentowalo tak , ze wlasnie teraz mam wielka kupke milosci i tak wspaniale dogaduja sie te moje trzy stworki. Szkoda , ze ludzie nabywaja te psy robiac z nich tylko obronce , bo to przede wszystkim jest przyjaciel , a obronca wtedy kiedy potrzeba , choc staram sie unikac takich sutuacji. Mam wielka satysfakcje , bo wielu ludzi poznajac moja Rede zmienia swoje zdanie o tych psach i inaczej na nie patrzy . Juz od wielu osob sluszalam ze potem poznajac inne rottki okazuje sie ze one , majac dobrych , madrych wlascicieli sa wszystkie takie same , po prostu kochaja dobro. !!!!!
Fudo

Prawda Martusia .. a do tego bardzo waznym jest zwracac uwage gdzie kupuje sie szczeniaka , bo sa ludzie ktorzy kryja suki po to by miec zarobek nie zwracajac uwagi na dobor osobnikow uzywajac suk i psow , ktore sa agresywne , bo tak zostaly wychpwane i te swoje cechy przekazuja potomstwu . To bardzo wazne nie tylko w tej rasie . Psy z wadami jakimikolwiek , nie powinny byc uzywane do rozrodu . Moja suka nigdy szczeniat nie miala i miec nie bedzie , nie jest suka hodowlana , choc pochodzi ze znnej hodowli rottkow, ani tez moj szetland , piekny , wspanialy , ale niestety z wada genetyczna . Ja z tego powodu go nie wystawiam , choc ma rodowod , nigdy tez nie pokryje suki nim , bo moje zdanie na temat dazenia do doskonalenia ras jest bardzo jasne . Kocham wszystkie psy , takze kundelki , ale nie przyloze reki do wyrzadzania krzywdy tym zwierzakom po to tylko by troche kasy wpadlo w moja kieszen .. jest tyle biednych stworzen ktorym nalezy pomagac , ze serce sie kraje . A wracajac do Rottkow - KOCHAJCIE JE - bo warto !!!!!!!
Fudo

Marta .. ja wierze ze w takich domach psiaki znajduja tylko to co najlepsze i madre .. Szczescie ma Ramus ze trafilas na niego a on na Ciebie .. bo wlasnie , po to one sa by dawac szczescie , a my mamy je po to by moc je dawac ..
zelka_94

Napisałam o delikatności bo moje siostra miała samca i on był ogromnym pieszczochem bez agresji ale niezdarnie potrafił steranować czasami coś co akurat było na jego drodze.
Fudo

niestety , nalezy sie liczyc z tym , ze wielki cizki pies czasami traci umiar w zabawie . Moja rottka od malego byla przyzwyczajana do tego ze jest wielkim psem i w zabawie z mniejszymi od siebie zawsze musiala byc grzeczna . teraz nie ma obawy ze cos zrobi nie chcaco , bo zna granice . Inaczej straach by bylo zostawic je razem w domu , juz nie mowiac o sopacerze i jakiejs zabawie .

dobranoc buziaki dla wszystkich pieknych maluchow , ale takze tych wiekszych naszych pociech...papa
zelka_94

Jaki Morgan ma wspaniały włos ja już sie boję czy podołam w pielęgnacji Dżekiego - pozdrawiam i gratuluję
Fudo

Beatko , dasz rade jesli ja przebrnelam przez ten najgorszy okres to wierze ze kazdy , kto tylko chce poradzi sobie . nagroda za cierpliwosc i wytrwalosc jest potem wielka .. powodzeniaWam zycze ;P
ODPOWIEDZ