Czesanie
-
-
-
-
Agnieszka, Siamensis, Karola dzięki za polecenie matlessa :smt008
Kołtuny co prawda robią się, ale mniej i idealnie się je rozczesuje, a już myślałam, że mi się nie uda.
I faktycznie brudzi się bardziej, więc częściej się będziemy musieli kąpać.
Jedyna wada matlessa to fakt, że jedno użycie kosztuje 9,5zł :kwasny:
A jeszcze zapytam jakiej tłustej odżywki używać do spryskiwania ew. kołtunów? Chętnie tańszej niż matless
Kołtuny co prawda robią się, ale mniej i idealnie się je rozczesuje, a już myślałam, że mi się nie uda.
I faktycznie brudzi się bardziej, więc częściej się będziemy musieli kąpać.
Jedyna wada matlessa to fakt, że jedno użycie kosztuje 9,5zł :kwasny:
A jeszcze zapytam jakiej tłustej odżywki używać do spryskiwania ew. kołtunów? Chętnie tańszej niż matless
ja też mam spory problem z włosem Pulpa, kołtuni się w ciągu kilku sekund...
do czesania używam rozcieńczonego jedwabiu (tego z malutkich buteleczek), z jakąś odżywką (teraz gottlieb)
na butelkę 200 ml po odżywce w sprayu, teraz dałam całą buteleczkę jedwabiu plus trochę odżywki plus reszta wody.
fajnie natłuszcza, ja jestem zadowolona
do czesania używam rozcieńczonego jedwabiu (tego z malutkich buteleczek), z jakąś odżywką (teraz gottlieb)
na butelkę 200 ml po odżywce w sprayu, teraz dałam całą buteleczkę jedwabiu plus trochę odżywki plus reszta wody.
fajnie natłuszcza, ja jestem zadowolona
Martasi - ja teraz też doszłam do finiszu z kołtunami i pozbyłam ichsię czesząc grzebieniem z szeroko lub wąsko (jak mały to z wąskimi jak duży to z szerokimi) rozstawionymi zębami i sprayem zrobionym ,,samemu. Tzn. Agnieszka poleciła mi Bio Groom Super Cream. I jego rozcieńczyłam w butelce od ekspresowej odżywki Gliss Kur. Ale nie tak jak na opakowaniu tylko do tej butelki jedną płaską łyżeczkę tego a resztę wody. I tym spryskiwałam kołtuny. Ale możesz tak zrobić z Mattlesem lub też od LL - WOWem (bo on jest specjalnie do kołtunów) tylko nie wiem czy WOW jest tłusty. Ale wlaśnie Agnieszka mi mówiła, że Super Cream i Mattles są tłuste to możesz z nimi to zrobić. A jak WOW nie jest tłusty to możesz domięszać 2 kropleoliwki np. Bambino dla dzieci. Jak ja miałam od Pure Paws (jeszcze nie miałam Super Creamu) tą Ultra Moisturizining Conditioner to właśnie dodawałam oliwki. I do Espree Silky Show Conditioner to też dodawałam oliwki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ja narazie raz przy kąpieli użyłam na Pulpie super creama i widać różnicę. co prawda natłuszczam go już od dłuższego czasu i moim skromnym zdaniem tłusty włos to masakra jest, ale jak mus to mus bo ciągle to nie ten włos...
a rozcieńczonego super creama z jedwabiem też muszę spróbować.
jeszcze polecam olejek kokosowy dodawany do szamponu, też natłuszcza włos. on jest sprzedawany w słoiku, trzyma się go w lodówce i też trzeba do gorącej wody wstawić żeby się "zoleił"
a rozcieńczonego super creama z jedwabiem też muszę spróbować.
jeszcze polecam olejek kokosowy dodawany do szamponu, też natłuszcza włos. on jest sprzedawany w słoiku, trzyma się go w lodówce i też trzeba do gorącej wody wstawić żeby się "zoleił"
Ja teraz przez te kołtuny to wszystkich posobów próbowałam - tłustych, nie tłustych... Np. Samą oliwką ale to potem miała strasznie brudzący i nie miły w dotyku.
A teraz jak Nel jest ,,czysta od filcu to muszę spróbować szamponów i odżywek różnych. Na razie kupię szampon od Summerwindsa i odżywkę od Crown Royale. Ale te ,,domowe sposoby też mogą być dobre, np. zobaczę ten olejek kokosowy i jedwab. Tylko mam pytanie: gdzie można kupić olejek i jedwab ?? Przez internet czy w ,,normalnym sklepie ??
A teraz jak Nel jest ,,czysta od filcu to muszę spróbować szamponów i odżywek różnych. Na razie kupię szampon od Summerwindsa i odżywkę od Crown Royale. Ale te ,,domowe sposoby też mogą być dobre, np. zobaczę ten olejek kokosowy i jedwab. Tylko mam pytanie: gdzie można kupić olejek i jedwab ?? Przez internet czy w ,,normalnym sklepie ??
olejek kokosowy w sklepie ze zdrową żywnością (nie wiem do czego ludzie mogą go stosować), nam poleciło go sporo hodowców psów długowłosych.
jedwab kupujemy większymi partiami w necie, bo się bardziej opłaca,ale jedną buteleczkę można dostać w drogeriach,np rossman.
ja mam też keratynę w sprayu, ona fajnie obciąża włosy
jedwab kupujemy większymi partiami w necie, bo się bardziej opłaca,ale jedną buteleczkę można dostać w drogeriach,np rossman.
ja mam też keratynę w sprayu, ona fajnie obciąża włosy