Ile ważą i mierzą wasze shihtzaki?
-
Moje jak miały 8tyg. ważyły troche ponad 2kg., ale to były grubaski, nie ma się czym martwić Rami może wyrosnąć na 8kg shihtzaka. A co do Dżekusia (jak dobrze pamiętam)on ma teraz niecałe 4m. to powinnien ważyć ok.3,5-4kg. więc też nie ma się czy martwić, to nie są takie duże różnice, jeszcze wyrosną z nich duże, piękne psiaczki.
-
najgorsze to to ze takie eksperymenty robia hodowcy , dla mnie to karygodne.. poza tym wlasnie coraz wiecej jest ogloszen o pieskach nie rodowodowych . Kupujac takiego pieska mozna sie liczyc z tym ze nie bedzie to shih tzu , taki prawdziwy wzorcowy i zdarzy sie tak jak juz pisalam ze ludzie ktorzy takiego nabyli jako shih tzu widzac mojego morgana mowia ze to nie jest rasowy , bo calkiem inny i nie przemawia do ludzi to ze on ma rodowod i w ocenie sedziow jest psem doskonalym ze swietnym opisem . obok mnie miszka mala yorczka , ktora ma ogromna wade zebow , ale wlascicielka nie wie ze w hodowli tka sunia byla by od razu zdyskwalifikowana , kryje ja takze yorkiem bez rodowodu , na dodatek ona malenka on duzy , jak na yorka to rodza sie szczeniaki i sprzedaje je po 800, 900 zl. ludzie kupuja a potem mowi sie ze york to taka chorowita rasa ,
.. Moj Morgan ma 27 cm wzrostu i wazy 8,5 kg. . ..
.. Moj Morgan ma 27 cm wzrostu i wazy 8,5 kg. . ..