Chora Luna

choroby, profilaktyka
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

To fajnie, że już lepiej A co było przyczyną?
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

super,że dostaliście się do weta znajomości się przydają najważniejsze,że Lunka jest pod fachową opieką i wyzdrowieje
no właśnie,co jej było?
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Nie wiadomo,prawdopodobnie ta karma. Ale Dżek ją jadł i nic mu nie było....
Olka

No właśnie, nie odpowiedziałaś co za operacja...?
adm-tg
Site Admin

Powiem wam dokładnie po wizycie u weta,narazie wiem tlyko orjentacyjnie o co chodzi od hodowcy.
NIe wiadomo czy bedzie to operacja czy zabieg kosmetyczny bo na telefon nie była w stanie powiedziec jakei to powazne a wetowi wczorja nie chciałam zawracac głowy.
BAsia chodzi o te gulki na jej łapkach,jedna jest już bardzo duża.
adm-tg
Site Admin

Biegunke ma dalej,ale nie tak czesto,dzisiaj tylko raz robiła ale znwu woda. Nabrała apetytu ale mam zakaz do wieczora dawania jej jeść. Lata ,gryzie szaleje i spi,moja Luna
Już mam kolano rozwalone bo sie z nia bawie w "zbója" to jest taka zabawa w która bawimy sie tylko jak jestem grubo ubrana i mam sie gdzie schowac. A dzisiaj miałam tylko cienkie dresy...
JA mówie "Zbój,zbój" a ona zaczyna skakac i gryźć,normalnei jest spokojna ale jak słyszy te słwa to wstepuje w nią ...zbój i nei da sie jej uspokoić Ona wtedy taka fajan jeste
adm-tg
Site Admin

Zapomniałam napisać
Byliśy u weta dzisiaj,dostała dwa zastrzyki jeden to antybiotyk drugi coś... I dalej grantulki ale juz jest dobrze tylko kupy nie robi ale wetka powiedziała ze to przez to lekarstwo.

NA szczeście obejdzie sie bez zabiegu bo na łapkach nie są to wilcze pazury ani inne rzeczy jakie myslałysmy tylko takie twarde coś jak ludzie mają na łokziu o dpodpierania się,ja za 15 dni nie zmieknie od smarowania maścią tranową to wtedy bedizmey mysleć co dalej...

A tak w ogóle wchodze dzisiaj do weta i akurat był wolny taki nawet fajny wet a ja
"A jets moja Basia?Bo ona nas tak od poczatku oriwadzi i nie musiałaym jeszcze raz tego tłumaczyć"
A on ze chyba jeszcze jest i poszedł po nia i mówi do niej"Jakies pania chcą koniecznie Ciebie"
Moja mama"nie tak koniecznie"
ja
"koniecznie,chce Basie"
Kiche

to już będzie tylko lepiej z Lunką super
a rozumiem Twój sentyment do Baś
Olka

Fajnie, że już lepiej :]
U kilku rotków takie stwardnienia widziałam, przeważnie na łokciach, mój sąsiad właściciel rotka, mówił, że to od spania na twardym wogóle chyba tak duże rasy mają, bo u weta widziałam też u kilku psów takie coś, zazwyczaj to takie dogo podobne psy były
szary_hasior

Post autor: szary_hasior » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Bardzo sie ciesze ze Lunka czuje się lepiej!!! Biedactwo musiało sie nameczyc!!!,wiem coś o tym bo sama przechodzilam teraz tą wstretną grypę żołądkowa!!!
adm-tg
Site Admin

TAk i to jest prawie normalne u DOROSŁYCH psów o dużej wadze ale wetce nie podobało sie to ze ona jako 3,5 miesięczny szczeniak ma to takie duże...

LEgowisko mi sie nie zmieści,jedno juz zjadła(tak sie zastanawiam czy to nei przez to była chora bo zjadła 1/4 gąbki) a i tak woli spac na kafelkach a jak jest zimno to na brzuszku pańci pod kołderką(nad ranem)

Dżekowi troche legowiska brakuje ale też odkąd jets Luna przesyał tam spać...
***Hera***

Post autor: ***Hera*** » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ciesze sie ze z Lunka juz jest lepiej
adm-tg
Site Admin

No i znowu wróciłysmy od wetaa... juz któryś raz w miesiącu,ale chyba nie było czasu zeby wam powiedzieć....
Wyprysk egzema od dwóch tygodni.Najpierw myślałam ze od Dżeka ,cpoś jej zroibł ale po goleniu głowy(na wysatwe) sie powiększyło i myślałam ze od golenia ale pojechaliśmy do weta bo ropiało no i okazało sie ze egzem,dostała Hexiderm do smarowania bo nie chcieli je j dawać antybiotyku bo jets młoda i miało być lepiej ale nie ma. Od tyg jej dalej ropieje i jest brzydkie ogólnei nei ma poprawy.
W sobote nas hodowczyni zjechała no i poslziśy dzisiaj do weta ,godz tam byliśmy...
Już nie miała golonej głowy(i grzywki) tak jak poprzednio bo sie bałam o biedne resztki grzywki.
Dostała antybiotykw zastrzyku,zastrzyk przeciw świądowy tabletki od środy z antybiotykiem i jakeiś tabletko witaminy do ogólnego stosowania bo ma katar i kicha no i zapobiegające tym egzymą. W sobote znowu do weta(na zastrzyki) a jeszcze w piątek mamy dzwonic co z nią....

Te "witaminy" to DERMOCAN
Antybiotyk w tabletkach TAMOX
Antybiotyk w zastrzyku BETAMAX i przeciw świądowe DERAFORT
Kiche

biedactwo, jest taka delikatna :zalamany: mam nadzieję,że leki jej pomogą i szybko jej ta egzema zejdzie :] miziaki dla Lunki
szary_hasior

Post autor: szary_hasior » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Biedna Lunka!!!
Mam nadzieję że szybko wróci do zdrówka!!!
ODPOWIEDZ