Mimi i Fanaberia :-)

Tu umieszczamy zdjęcia naszych piesków
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Karola :smt058 z dnia na dzien bedzie coraz lepiej jutro znów poprawa , to zaledwie kilka dni trwa a za niedługo sama bedziesz ja prosiła zeby nie biegała .. dwa dni to najgorszy czas . Sznaucerka Emilka mojej siostry mimo cięższego zabiegu po przy normalnej planowanej sterylce okazało sie i ropomacicze i nowotwór... Trzy dni sie zbierała a na czwarty juz ja łapali by nie biegała ... juz macie z górki i bardzo sie ciesze ze z kazda chwilą jest lepiej a środki przeciwbólowe lada moment nie będa potrzebne Urodzinki odbędą sie w pełnej radości tego zreszta gorąco Wam życzymy:) :smt008
Marq

Post autor: Marq » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Papryczka no pewnie że będzie lepiej ,jak Renia napisała Zawsze te pierwsze dni są najcięższe.Ale macie to juz za sobą i najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze. To w takim razie czekamy na Urodzinowe fociaki ,bo imprezka napewno będzie udana
mateusz89harta

Post autor: mateusz89harta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

wszystkiego dobrego dziewczynki trzymajcie się
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

też myśle,że3 te pierwsze 2-3 dni zawsze są najgorsze i pozniej to trzeba lapac pieska zeby juz nie biegal-zobaczysz,że z Mimi tez tak bedzie
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

no właśnie wczoraj troszkę pobrykała, dosłownie troszkę! i wyszła jej przepuklinka... niestety w trakcie szycia przepukliny zatrzymało się serduszko i została mała przerwa i chirurg właśnie to miejsce na szybko zaszywała, bo psiak był już reanimowany - więc chyba przepuklina zostanie... dzisiaj ją oglądały lekarki i kazały to zostawic jak jest, chociaż chirurg miała ochotę coś z tym jednak robic tylko już bez narkozy. no cóż, mam masowac. a Mimi sobie śpi - nigdy tyle nie spała, mam nadzieję, że wróci szybko do siebie bo tęsknię za tym urwisem...
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

a to można cosik zrobić z przepulkiną bez narkozy?dziwnie to brzmi.jak masz masowac-to masuj kobitko,masuj;a że twój diabełek śpi to normalne-moja Luna tesz dużo spała-chyba przez 2 dni,pozniej czas sie skracal:dobrze,że wtedy ciocia dała mi wolne i mogłam siedzieć z nią w domu-bo szybko się rozbrykała...ty też ani się obejrzysz jak diabełek ozyje;Dtylko musisz spokojnie poczekac i nie martwic sie:wszyscy na forum trzymamy kciuki za jej szybki powrot do zdrowia,więc z takim zapleczem na pewno szybko wróci do psot i gonitw.
wymiziaj ją odemnie i od moich diabłow;*
Jack204

własnie nie wiem, czy się da coś bez narkozy zrobic ale chirurg miała coś w głowie ja z tego wsztstkiego sie nie dopytałam, za dużo informacji jak dla mnie i jak mi powiedziały,że jest ok to już się na tym skupiłam za tydzień mamy zdjęcie szwów to się dopytam
Fudo

. Miejscowe znieczulenie by starczyło dla samego zabiegu bo to krotko trwa i nie jest skomplikowane ale piesek sie kręci a jak bedzie bez swojego pana czy pani to tym bardziej niespokojny jest wiec chyba nie bardzo mozliwe jest wykonanie tego bez znieczulenia ogólnego, czyli uspienia . Trwa to jednak bardzo krótko wiec ryzyko jest znikome jesli dobrze podane jest znieczulenie - odpowiednio do wagi i przewidywanego czasu zabiegu .
A odnośnie przepukliny to jesli nie jest ona zbyt duza , zagrazająca zdrowiu a przy okazji suczka jest po sterylce wiec nie bedzie szczenna to taką przepuklinkę pewnie jak powiedzieli mozna zostawic . Gorzek jak przepuklinka jest duza a suczka jest przeznaczona na matke to wtedy bezwzględnie zabieg jest wskazany .
Zdrówka Mimi zyczymy i jak urodzinkowe przygotowania ?
Jack204

Reniu masz racje. Wcześniej przepuklina była z 3 razy większa niż teraz, poprostu teraz zostało jakieś 3-4 mm szpary, której nie zdążyla zszyc i teraz jak ja wciskam do środka to znika. Blizna jak się boi to się ściąga wiec istnieje możliwość ze to się przy okazji zrosnie. Oby! Mimi się daje tam dotykać a Fana jej obwachuje ranki, ale dopiero wczoraj wieczorem Mimi sie wywalila brzuchem i jej pokazała eh jednak myślałam ze to wszystko będzie łatwiejsze... Ale dzisiaj już baby na spacerze brykaly i musiałam je uslakajac wiec myśle ze wszystko idzie już ku dobremu

a dzisiaj u weta spotkalysmy 2 shih, wczoraj jednego. Wczoraj pani była mocno zdziwiona ze mając shih bez rodowodu nie powinna rozmnazac i ze to nie shih tylko z
co najwyżej psiak w typie rasy... Dzisiaj państwo byli zdumieni ze ich psiak z rodowode (a propos jakaś hodowla z rembertowa, z tego co pamietam), ze powinni zrobić uprawnienia żeby rozmnazac... Eh...
Fudo

popatrz ile pozytku z Twojego bycia u lekarza wet ...
Super , ogromnie sie cieszę że juz tak dobrze jest :hurra: :hurra: :hurra: dzielna dziewczynka , oczywiście myślę o Momi :goodman: :smt008
Jack204

W sumie Renia to mnie szlag trafia z ta krucjata bo jeszcze nikogo nie spotkałam kto by wiedział co i jak :/

Lepiej jest już i przestalam mówić sobie w kółko: "Boże,co ja zrobiłam...!"
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

A jaką suczkę Pani sterylizowała ?

Pani Papryczko, napewno będzie lepiej. Po ściągnięciu szwów już będzie ok.
Jack204

A jaką suczkę Pani sterylizowała ?

Pani Papryczko, napewno będzie lepiej. Po ściągnięciu szwów już będzie ok.
Fudo

I bedzie dobrze .... a ja tak ładnie poproszę o urodzinkowe Fanulkowe zdjęcia
Najpiękniejszych i samych szczęsliwych chwil w Twoim życiu z okazji roczku życzy ci Fanaberio :* my znaczy ja , Hartuś i Morganek ...
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ja złożyłam życzonka w temacie ,,urodziny ,,życzenia
ODPOWIEDZ