Psi towarzysz dla Shih-tzu
-
Psi towarzysz dla Shih-tzu
To trochę zabawa, ale może się przyda
[Edit by Admin: Link nie działa]
[Edit by Admin: Link nie działa]
-
-
Dobry, tylko też trzeba rozsądnie brać psiaka - chociaż ciężko zatrzymać emocje. Ważne, żeby wybrać psiaka dla siebie, żeby pasował do naszego trybu życia. Fajną sprawą są psiaki z domu tymczasowego, bo tam można poobserwowac psiaka i dowiedzieć się, czy lubi inne zwierzęta, jak reaguje w różnych sytuacjach - to zmniejsza zagrożenie, że weźmiemy psiaka z problemami, z którymi nie będziemy umieli sobie poradzić. Zobacz sobie na dogomania.pl - tam jest mnóstwo psiaków ze schroniska.
Ja Ciebie bardzo przepraszam, ale ?
Miał to być mały piesek, z dłuższym włosem, spokojny i lubiący inne psy... Dziewczyny pisały, że do shih-tzu nadają się psy płąskopyskie, bądź inne małe mało żywiołowe żeby przy zabawie nie uszkodzily oczu shih tzaka...
Border collie, prosze ja Ciebie, to pies potrzebujący dużo pracy umysłowej, strasznie dużo ruchu i NA PEWNO nie będzie dobrym kompanem do zabaw dla shih-tzu...
Miał to być mały piesek, z dłuższym włosem, spokojny i lubiący inne psy... Dziewczyny pisały, że do shih-tzu nadają się psy płąskopyskie, bądź inne małe mało żywiołowe żeby przy zabawie nie uszkodzily oczu shih tzaka...
Border collie, prosze ja Ciebie, to pies potrzebujący dużo pracy umysłowej, strasznie dużo ruchu i NA PEWNO nie będzie dobrym kompanem do zabaw dla shih-tzu...
ja wiem ze Ty chcesz dla wszystkich psów dobrze i ok ostrzegać, ale skąd wiesz ze NA PEWNO nie bedzie dobrym kompanem? Miałas taki duet? Nie wiesz tego. wszystko zalezy od psów , tymbardziej ze te psy nie beda ze sobą mieszkac tylko chodzic na spacery.
Moje shicki bawiły sie notorycznie z CTR, seterem irlandzkim, cokerem,labami i wiele innych - wszystkie 3 żyją z czego jeden został uszkodzony przez maltańczyka...
Moje shicki bawiły sie notorycznie z CTR, seterem irlandzkim, cokerem,labami i wiele innych - wszystkie 3 żyją z czego jeden został uszkodzony przez maltańczyka...
Tutaj niestety mamy odmienne zdanie...Ja uważam, że pies pokroju bordera to nie najlepszy kompan dla shih, Ty być może myślisz odwrotnie.
Jeżeli wybiera się psa pod kątem drugiego psa, trzeba się nad tym dobrze zastanowić i zagłębić nieco w psychikę danej rasy.
Jeżeli w grę wchodzi shih-tzak - podwójnie bym selekcjonowała... i pewnie stanęło by na rasie "pochodnej"
Takie moje zdanie
Jeżeli wybiera się psa pod kątem drugiego psa, trzeba się nad tym dobrze zastanowić i zagłębić nieco w psychikę danej rasy.
Jeżeli w grę wchodzi shih-tzak - podwójnie bym selekcjonowała... i pewnie stanęło by na rasie "pochodnej"
Takie moje zdanie
ja wiem ze Ty chcesz dla wszystkich psów dobrze i ok ostrzegać, ale skąd wiesz ze NA PEWNO nie bedzie dobrym kompanem? Miałas taki duet? Nie wiesz tego. wszystko zalezy od psów , tymbardziej ze te psy nie beda ze sobą mieszkac tylko chodzic na spacery.
-
U mnie jest duecik shih tzu i bearded collie ( więc dość duże podobieństwo do border collie, no może są trochę mniej na pracę nakręcone, ale wciąż są to psy pracujące) i uważam, że dziewczyny świetnie się dogadują i jak najbardziej taka mieszanka rasowa jest ok. Przeważnie duże psy są bardzo delikatne w zabawach z małymi Dużo zależy moim zdaniem od charakterów poszczególnych osobników